Koberec, který téměř zničila koloběžka

 In Nezařazené

Čistírna koberců Brno - profesionální čištění syntetických kobercůJedna z našich posledních objednávek měla pro mnohé kolegy poměrně zvláštní atmosféru. Oslovila zejména ty, kteří již ve svém životě měli nějaké dočinění s tchyní. V tomto konkrétním případě tchyně sice nehrála příliš negativní roli – spíše její samotná existence určovala samotný děj příhody a jednání jejich aktérů.

Do naší firmy čištění koberců Brno, tehdy zavolala mladá žena-maminka. A prosila o urgentní vyčištění koberce na chatě s tím, že to velmi spěchá. Tchýně tam totiž přivezla zcela nový koberec, jako dárek svému synovi k narozeninám. A která se samozřejmě také již za pár dní objeví na rodinné oslavě při této příležitosti. Z hlasu mladé ženy jsme snadno rozpoznali naléhavou úzkost a velkou nervozitu, ale také obrovskou touhu, mít tuto nepříjemnou záležitost co nejdříve za sebou.Strojní Čistění Kobercu - Strojové Čištění Kobercu Brno

Nepopírám, že několik mých kolegů živá představa rázné tchyně, docela pobavila. Ti zkušenější již dávno věděli své, proto zůstávali spíše zdrženliví – proč přivolávat něco, co je v tuto chvíli příjemně daleko, že? Následně mladá paní začala s vlastním vyprávěním příběhu, který se jí a jejímu malému synkovi přihodil.

Na chatě se postupně připravovala oslava…

čištění koberců, sedaček brnoNa chatě se postupně připravovala oslava manželových narozenin, takže žena měla v plánu trochu uklidit. A vše připravit pro rodinu a pozvané hosty. Chata je vzdálená pouze několik minut cesty autem z města. A jelikož bylo krásné počasí a noční déšť vše příjemně umyl – vzala svého čtyřletého syna, aby také změnil prostředí a užil si pobytu na čerstvém vzduchu.

Cestou se se synem ještě stavili v obchodním centru něco nakoupit, mezitím se však klučina doslova zamiloval do vystavené super krásné koloběžky. Cestou z obchodu si to již „drandil“ přes celé parkoviště s úžasným nadšením v očích. A koloběžka pod ním byla jeho nejdokonalejším pokladem. Maminka s pochopením již tušila, že na chatě si ji užije daleko více… Přesně jak předpokládala, tak se i stalo – hned jak vystoupili s auta – cesta necesta, tráva, bláto, kaluže, listí, prostě všechno jedno. Vždyť je to kluk a tak to má být…

Jenže smůla se lepí na paty všem, tedy i klukům na báječné koloběžce. Nic netušící maminka odemkla dveře do chaty, ale již nestačila zareagovat… Chlapec se kolem ní přímo mistrovsky mihnul a vletěl do chaty jako tornádo. Bohužel mladá žena nemohla tušit, že tchyně splnila svůj slib. A v chatě již položila elegantní koberec s vysokým vlasem – dárek k narozeninám svého syna – tedy manžela naší klientky.čištění sedaček a koberců brno campus

Je přirozené, že malý čtyřletý závodník…

čištění koberců brno recenzeJe přirozené, že malý čtyřletý závodník s ďábelsky rychlou koloběžkou „přefrčel“ několikrát křížem krážem po novém koberci. Krátce proletěl všemi ostatními kouty, aby zručně zaparkoval na záchodě – odkud ještě stačil zakřičet, že potřebuje čůrat, má žízeň a co bude dobrého k obědu… Maminka stála v předsíni jako solný sloup a myslela si, že to vše je pouhý sen. Nový heboučký koberec přetínalo několik tmavých a zlověstných pruhů bláta, listí, otisků kol a dětských tenisek.

Celou pohromu završilo nepříjemné konstatování, že do víkendu chybí pouhé čtyři dny. A tchyně se bude chtít určitě svým hostům pochlubit nejen naklizenou chatou, pohoštěním, úspěšným synem-právníkem. Ale hlavně – a to v první řadě – svým krásným dárkem v podobě nového koberce.

Ženě bylo v tuto chvíli naprosto jasné, že má po ruce pouze dvě smysluplné možnosti – buď rychle a účinně zbaví koberec synových stop, nebo se zbaví samotné tchyně… Vše ostatní je již pouhou knižní utopií, která se sice hezky čte, ale nedává nejmenší šanci na samotnou realizaci.čištění koberců brno cena

Přiznám se, že mě vyprávění naší klientky…

Přiznám se, že mě vyprávění naší klientky velmi zaujalo a proto jsem ji raději vůbec nepřerušoval. I když mi bylo zcela jasné, kterým směrem se bude její problém ubírat. Chápu, že tím prvním nejspásnějším nápadem bývá úmorná snaha vyčistit koberec ve vlastní režii.

Protože, přes viditelné odkazy synovy koloběžky – koberec stále ještě voněl novotou, měla žena obavy, aby ho nějakým způsobem nepoškodila. Přes své nemalé obavy, opět se synem nastoupila do auta a v drogerii koupila raději hned dva – masívní reklamou podporované – spreje, které by „zaručeně a účinně“ měly v těchto případech pomoci.

čištění koberců brno-líšeňNávodu se držela jako klíště, postupovala krok za krokem a dávala si velký pozor na každý detail. Sprej sice příjemně voněl, krásně a hustě pěnil, ale výsledek těchto čistících manévrů ji více zklamal než potěšil. A to nemluvě o práci, vyhozených penězích a ztraceném čase. Stačil letmý pohled na kalendář a s velkou nervozitou věděla, že je třeba najít jiné, účinnější řešení.

Druhý pokus proto zahájila telefonátem…

Druhý pokus proto zahájila telefonátem se svou nejlepší kamarádkou. Volala ji s pocitem, že při čtyřech dětech určitě nasbírala dostatek zkušeností a praktických řešení, že to zkrátka tentokrát musí vyjít. Kamarádka ji skutečně věnovala dostatek času, kus ženské trpělivosti a mnoho podnětů. To vše mělo jeden základní smysl – rozhodně to nechej raději na profesionálech!čištění matrací brno

I přes skutečnost, že v úklidové firmě A SERVIS LIPKA pracuji již několik let, dokáže mne vždy a znovu potěšit, že jsme právě mezi profesionály řazeni na přední místa. Proto jsem měl tyto hřejivé pocity i nyní. Kamarádka naší klientky zmínila – kromě nás – také firmu, která čistí koberce klasickým, dnes již téměř legendárním, byť neúčinným způsobem – tepováním. Odborníci jej znají pod pojmem extrakční metoda.

Mladá maminka z chaty nám volala i tak trochu z preventivních důvodů. Neboť se s konečnou platností vůbec nedokázala rozhodnout, komu svěřit koberec do péče. Kamarádka ji nasměrovala sice přímým směrem k nám, ale velké obavy před vyčištěním úplně nového koberce. Možná nepředvídatelná reakce tchyně, ale hlavně Damoklův meč nad narozeninovou oslavou, ji logicky nutily k mnohem větší opatrnosti.

Mohli byste mi, prosím, alespoň v krátkosti…

Kdo kvalitně vyčistí koberecMohli byste mi, prosím, alespoň v krátkosti vysvětlit rozdíl mezi tím, jakým způsobem čistí koberce vaše firma, a jak funguje vzpomínaná extrakční metoda? Velmi nerada bych totiž sháněla nový koberec, nebo měla mnoho let na talíři, že si nevážím toho, co pro nás tchýně všechno dělá a to v první řadě pro mne! Obavy a přání mladé ženy nemohly být vysloveny jasněji, proto jsem se toho ujal sám…

Velmi rád vám, milá paní, odpovím na vaše otázky a obavy s tím spojené. Ale hned na začátku bych velice rád poznamenal, že společnost A SERVIS LIPKA je ve své kvalitní a velmi rozmanité nabídce úklidových služeb – a to již mnoho let – vnímána jako první a nejlepší volba pro klienty. Tato, pro někoho možná příliš odvážná slova, neříkám pouze proto, že v této profesionální firmě pracuji, ale také proto, že jsem na svou práci patřičně hrdý…   

Stačí si prolistovat příslušné webové stránky a pozitivní zákaznické reakce. Hodnocení a recenze moje slova pouze dosvědčí. Právě proto, že u nás klient vždy stojí na nejvyšším místě – má vždy svaté a trvalé právo si vybrat. I z tohoto důvodu proto začnu s přímou konkurencí, tedy s tepováním, čili extrakčním čištěním.

Jak již několikrát zaznělo,…

Jak již několikrát zaznělo, tento způsob ošetření koberců je v naší zeměpisné poloze známější pod pojmem tepování. Za dlouhá desetiletí se s ním setkala snad každá domácnost v Čechách, i když spíše v jeho tradiční podobě, což znamená kýbl teplé vody, kartáč a saponát se symbolickým názvem – tep.

Systém tohoto zažitého čištění byl a stále zůstává jednoduchý. Všechny jeho prvky byly navíc řádně prověřeny praxí mnoha generací. A protože jej dnešní novější technologie v některých detailech pozměnily, snad i nepatrně vylepšily a zmodernizovaly, má stále dostatek svých věrných fanoušků a klientů.Čím vyčistit koberec a zbavit ho chlupů

Čištění extrakční metodou by mělo vždy začínat důkladným vysátím čištěné plochy. Koberce se tímto důležitým a potřebným krokem zbaví volně usazeného prachu a hrubých nečistot. Které by mohli výsledek práce negativně ovlivnit. Poté již mohou pracovníci firmy začít s přípravou extraktoru – technického zařízení známého jako tepovač.

Tepovač se naplní  namíchaným roztokem…

Tepovač se naplní  namíchaným roztokem teplé vody s požadovaným saponátem. Kartáče v tepovači začnou postupně do koberce aplikovat vznikající hustou pěnu, čímž se likvidují nečistoty ve vlasech koberce a aktivní pěna je vzápětí na sebe naváže.

Po uplynutí přiměřeného technologického času, lze tepovač přepnout do další polohy, kterou je vysávání. Koberce se nyní pečlivě a pomalu zbavují nejen přebytečné pěny, ale také všech nečistot, které se v procesu čištění uvolnily.

Třetí fází, která k tepování neodmyslitelně patří, je vlastní sušení koberce. V celém průběhu čištění se totiž do struktury koberce dostalo velké množství vody a vlhkosti. Tento nevyhnutelný proces sušení tak vodu z vláken postupně a přirozeným způsobem odstraňuje.

Značnou nevýhodou této technologie…

Značnou nevýhodou této technologie jsou časové nároky, ale rovněž okolní podmínky. Takto vyčištěný koberec je nutno nechat sušit dlouhou dobu, a to zpravidla v rozmezí tří až devíti hodin, přičemž by se po něm nemělo chodit, nebo jej jakýmkoliv způsobem zatěžovat. Navíc tuto metodu provází i jiný nepříznivý prvek.Pomocí čeho vyčistím z koberce alergeny

Teplá voda a pěna sice dokážou „vyhnat“ z koberce nahromaděnou nečistotu a špínu. Ale příliš nízká účinnost tepovače a nedostatečná síla použité chemie, vedou v převážných případech k dalšímu, a to velmi nežádoucímu projevu extrakční metody.

Jakmile totiž vyčištěná plocha vyschne, velice často se na ní objevují nečekané a nevzhledné skvrny a fleky, které zákonitě každého klienta nemile překvapí. Vlastně se jedná o vyplavené nečistoty z hloubky koberce, které se nepodařilo v procesu čištění zcela zlikvidovat.

Bohužel, tento zásadní nedostatek…

Pomocí čeho se zbavím parazitů v koberciBohužel, tento zásadní nedostatek již tak nějak samozřejmě patří do genetické výbavy tepování, přesto neustále zákazníka i firmu, která koberec čistila, tento fakt „nečekaně“ překvapí. Následuje zcela běžný jev – firma tento problém připisuje na vrub samotného klienta a argumentuje tím, že koberec nebyl přiměřeně ošetřovaný, že nečistoty se hlavně neodstraňovaly odborně a systematicky… Pochopitelně, vše většinou končí sporem obou zúčastněných stran a reklamacemi.

Víte, co?  Raději si nechám extrakční čištění v „záloze“ na někdy jindy, nebo ještě lépe na nikdy… Tak s nadhledem okomentovala můj krátký výklad mladá maminka. Proto mi, prosím, nyní řekněte, jakou technologií čistí koberce firma A SERVIS LIPKA, díky které sklízí u svých klientů tolik úspěchů. Čas neúprosně běží a já se již skutečně musím rychle rozhodnout, neboť chci a musím mít po vyčištění koberec opět jako nový.

Dobře, pojďme tedy na to, doplnil jsem její netrpělivá slova. Náš způsob čištění nazýváme hloubkové strojové čištění a jeho spolehlivou a jedinečnou kvalitu pouze zaručí bezpodmínečné a zásadní dodržení tří principů. V první řadě se jedná o skvěle vyškolené a odborně zdatné pracovníky s bohatou praxí, kteří jsou kmenovými zaměstnanci firmy, a proto klient nemusí mít obavy z méně kvalitní práce sezónních pracovníků.

Druhý pilíř tvoří spolehlivé…

Druhý pilíř tvoří spolehlivé a dokonalé zvládnutí technického strojového vybavení, které stejně zásadním způsobem ovlivňuje konečnou kvalitu našeho čištění. A do třetice je nutné vyzvednout unikátní a vysoce účinný chemický čistící prostředek od značkového německého výrobce Bosch RTS.

Bez tohoto přípravku – který je stejně nepostradatelný jako oba předchozí faktory, by naše společnost A SERVIS LIPKA zřejmě nedosahovala takových špičkových výsledků, kterých si naši klienti i celý úklidový trh trvale cení. Všechny tři pomyslné pilíře tak vytvářejí jednolitý celek, který má potom klient možnost zhodnotit u sebe doma.

Postup, který vždy při čištěníní koberců uplatňujeme, se započne vlastním zapnutím výkonného kotoučového stroje s trojicí rotačních kartáčů. S pomocí této speciální a masivní „mašiny,“ se nám skvěle daří zapracovat hluboko do samotné struktury koberce účinný chemický roztok Bosch RTS.

Při této činnosti vzniká velmi hustá…

Při této činnosti vzniká velmi hustá a aktivně působící pěna, která beze zbytku a zcela nekompromisně z jakéhokoliv koberce uvolní všechny usazené nečistoty, včetně staré úporně zašlapané špíny. Bez milosti a zcela spolehlivě přitom zlikviduje všechny rizikové alergeny, roztoče a ostatní mikroorganizmy, což je pro zdraví a hygienickou nezávadnost konečného výsledku věc mimořádná a převratná.Kde nechat vyčistit koberce

Navíc náš celý proces provází další velké pozitivum, které od nás zákazník dostává takříkajíc „inklusive.“ Tento příjemný zákaznický bonus spočívá v tom, že v této fázi koberec nejen hloubkově a prvotřídně vyčistíme, ale rovněž důkladně vydezinfikujeme. Klient se proto již nemusí obávat, když si na koberci budou hrát malé děti nebo čtyřnozí přátelé.

Po ukončení práce s kotoučovým rotačním strojem a chemickou látkou Bosch RTS, přichází ke slovu extrémně silný třímotorový vysavač. Tento neuvěřitelně výkonný stroj na hlavu poráží nejen všechny uvolněné nečistoty, špínu a zbytkovou pěnu, ale spolehlivě odsaje zlikvidované roztoče, alergeny a mikroorganizmy.

Výjimečná síla vysavače používaného firmou…

Výjimečná síla vysavače používaného firmou A SERVIS LIPKA, s.r.o., hloubkové strojové čištění koberců a dezinfekce Brno, si dokáže hravě poradit i se zbytky vody a vlhkosti, která při čištění zůstala v koberci. Vysavač dokáže kobercovou plochu zbavit vody tak účinně. Že zákazník nemusí po odchodu našich pracovníků dlouhé hodiny čekat, dokud koberec zcela nevyschne. Klient tak ušetří nejen hodně času, ale zároveň získá vyšší míru komfortu, která by měla být samozřejmou součástí moderního úklidu.

Po našem příjezdu na chatu bylo okamžitě vidět, že ještě novotou vonící koberec dostal. Díky koloběžce a jejímu střapatému majiteli, pořádně zabrat. Zvládli jsme to ovšem bez sebemenších problémů a inkriminovaný koberec jsme pečlivě vyčistili k úplné spokojenosti naší klientky. Oslava manželových narozenin – snad i z tohoto důvodu – dopadla výborně, což údajně ocenila i samotná tchyně.

Velice rád musím na závěr zmínit ještě jednu podstatnou. A pro mne nečekanou a překvapivou skutečnost. Mladá maminka se nám po oslavě opět ozvala – tentokrát srdečně a s velkou spokojeností poděkovala společnosti A SERVIS LIPKA, a s upřímnými slovy: „Kdoví, jak bych bez vaší odborné pomoci vůbec dopadla…“ se rozloučila. Na tento krátký a vděčný telefonát si velmi jasně pamatuji dodnes.

Pro změnu, já zase řeknu naprosto otevřeně…

Pro změnu, já zase řeknu naprosto otevřeně a upřímně to, že takové nevšední. A zvláštní okamžiky ve mně zanechávají hluboký a krásný pocit, který ve mně – jako v člověku, i jako v profesionálovi. Který se odbornému úklidu věnuje dlouhý čas – prohlubuje smysluplnost naší činnosti. Vědět, že naše práce zanechává něco víc, než „pouhý“ kvalitní a špičkový úklid, je přece výjimečně krásné poznání, který nelze vyvážit žádnými penězi…

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search